Iedere zoekactie is uniek. Dit, omdat er op verschillende plekken gezocht kan worden en ieder gebied zijn eigen elementen van de natuur heeft. Denk aan water, bos, drassige gebieden, velden, sloten enzovoort. Coördinatie platform vermissing werkt samen met een breed team van specialisten met per gebied een inzetbaar zoekspecialisme.

Zo kan door het CPV worden ingezet:


Hondenteam
CPV heeft een samenwerking met verschillende hondenteams, welke beschikken over getrainde en gecertificeerde honden. De honden worden ingezet, wanneer bekend is in welk gebied gezocht kan worden.

Droneteam
CPV heeft een team met gecertificeerde drone specialisten. Het team kan ingezet worden om lastige gebieden vanuit de lucht beter te bekijken. Denk aan een moeras of boven de weilanden.

Quad team
CPV beschikt over een eigen Quad team dat ingezet wordt bij bijvoorbeeld een slecht begaanbaar terrein of bij het zoeken langs een spoorlijn.

Ruiterteam
CPV beschikt over een ruiterteam dat ingezet kan worden op ruiterpaden.

Dreg team SOAD
Stichting Opsporing Apparatuur Drenkelingen is een gespecialiseerd landelijk team. Zij verrichten onderwaterzoekingen. Een bewezen team met de beschikking over speciaal apparatuur.

Schippersteam
CPV heeft een team met vrijwilligers die over een boot beschikken. Zij kunnen de oevers vanaf het water afspeuren. Met ervaren ex KNRM leden wordt de zoektocht op het water goed gecoördineerd.

Duikteam
CPV heeft een samenwerking met gespecialiseerde duikers, die indien nodig onder water kunnen zoeken.

Download het handboek
ANBI gegevens