Donderdag avond rond 21 uur kwam via de WhatsApp het bericht dan een jongen 13 jaar sinds vanmorgen half 10 vermist was.

Ons team kwam gelijk bij elkaar om een zoekactie op te zetten en werden de benodigde activiteiten in gang gezet, er werd door twee van onze teamleden overlegd met de politie.

Foto posters van vermiste jongen werden afgedrukt om te kunnen verspreiden tijdens de zoekactie, Ons nieuwe teamlid ondanks dat hij op vakantie in Florida was deed gelijk online mee en zorgde voor de berichtgeving op twitter en facebook. 

Portofoons werden uitgedeeld, gebied kaarten werden uitgeprint, teams werden samengesteld en werd er met de moeder van vermiste jongen gebeld voor verdere informatie, na moeder werd er contact opgenomen met de vader welke zelf al aan het zoeken was gegaan, deze gaf ons de verdere gegevens van vermiste jongen, zoals welke kleding vermiste jongen droeg en waar hij het laatst was geweest.

Met deze extra informatie werd het verdere plan gemaakt om te gaan zoeken en toen kwam het verlossende telefoontje vermiste jongen zelf contact had gezocht met ouders, vermiste was in Emmen en is opgehaald door de vader, een opluchting en blij dat het zo is afgelopen.

 

 

Download het handboek
ANBI gegevens