CPV vrijwilligers werven

Bent u al een vrijwilliger of wilt u graag vrijwilliger worden? CPV is naar u op zoek!

CPV staat voor Coördinatie Platform Vermissing.

We zijn een grote groep vrijwilligers die zich willen inzetten om deel te nemen aan zoekacties bij vermissingen 50 km rondom Urk. We komen in actie bij meldingen van vermissingen en proberen er alles aan te doen een zoektocht met een goed resultaat te eindigen. Helaas is dit niet altijd van toepassing. Een vermissing is natuurlijk niet zomaar iets het kan een emotionele taak zijn. Als team proberen we samen sterk in onze schoenen te staan. We pakken zoekacties ook altijd zo goed mogelijk aan volgens een vast protocol.

Een organisatie valt of staat met goede coördinatie. Dit komt met name van toepassing bij zoektochten waar een grote groep vrijwilligers zich voor inzet. We stellen ons zelf de vraag wie, wat, waar, wanneer, waarmee en hoe?

Om samen met de vrijwilligers tot een zo goed mogelijk resultaat te komen, wordt er op verschillende plekken gezocht. Omdat ieder gebied zijn eigen elementen heeft van natuur zoals bijvoorbeeld water, bos, drassige gebieden, velden, sloten. Hebben we bij elk verschillend element een gespecialiseerd team. Ben jij ook gespecialiseerd op een van deze elementen? Of kun je ons op een andere manier helpen?

De verschillende teams waar jij je mogelijk bij zou kunnen aansluiten zijn:

  • Hondenteam
  • Droneteam
  • Quad team
  • Ruiterteam
  • Dreg team SOAD
  • Schippersteam
  • Duikteam

Wil jij je graag bij een van deze teams of graag bij het veldteam.

Wij kunnen je hulp goed gebruiken!

Ben je ook benieuwd naar het verhaal van een aantal vrijwilligers? Lees dan het interview met Wim Koster en Teun Hakvoort en wie weet tot snel.

Download het handboek
ANBI gegevens