Zo'n 600 tot 700 mensen hebben zondag aan het einde van de dag gezocht naar de vermiste Bert van der Hoek uit Staphorst. De mensen reageerden op een oproep van bekenden van de vermiste man om een zoekactie op touw te zetten. De zoektocht heeft niks opgeleverd.

Bert van der Hoek is vrijdagavond op zijn fiets vanuit huis vertrokken. Er waren spanningen en sindsdien is er niets meer van de man vernomen. De familie maakt zich grote zorgen. Met een burgernet-melding hoopte de politie te achterhalen waar de man voor het laatst is gezien of tips omtrent zijn verblijfplaats. Maar zonder resultaat.

Buren in actie
De buren van het getroffen gezin Van der Hoek besloten zondagochtend tot een spontane zoekactie. Via whats-app en social media ging het bericht al snel rond in de gemeenschap van Staphorst. Met als resultaat een opkomst van rond de 700 mensen die wilden helpen zoeken. Per voet, fiets en auto werd het bosgebied uitgekamd.

Gecoördineerde actie
Vanwege de enorme respons is in overleg met de politie besloten om de zoekactie te coördineren. Daarbij kregen ze hulp van Urk, daar zit een team dat vaker dit soort burger-zoekacties heeft begeleid.

De familie is overdonderd door alle hulp en waardeert het zeer. Toch overheerst het gevoel van zorg, omdat er nog niks van Bert van der Hoek is vernomen.

Bron: RTV Oost

Download het handboek
ANBI gegevens