Een grote groep vrijwilligers heeft zich zondagochtend gemeld voor de zoekactie naar de vermiste Savannah Dekker uit Bunschoten. De actie wordt overzien door het Coördinatie Platform Vermisten en is geïnitieerd door Tiko van der Groep, een inwoner van het dorp.

De 14-jarige Dekker wordt sinds donderdag vermist. Ze had met leeftijdsgenootjes afgesproken bij een parkje. Toen ze rond etenstijd nog niet terug was en haar mobiel uit bleek te staan, schakelde de familie van Savannah de politie in. Haar fiets werd vrijdag gevonden in Hoogland. Het rijwiel stond op slot langs de weg.

Het zoeken is rond 09.30 uur van start gegaan bij de fabriek Polynorm. Van daaruit trok de groep richting Hoogland om het hele gebied uit te kammen. Zondagochtend stonden veel mensen in de rij om zich aan te melden. In Hoogland werd eerder in de ochtend al gezocht met behulp van honden.Een woordvoerster van de politie weet van de zoektocht, maar geeft aan dat agenten niet mee zullen zoeken. ’’We hebben geen aanwijzing dat Savannah daar zou zijn.’’ Of er een aanwijzing is waar het meisje wel is, kan de woordvoerster niet zeggen.

Foto: Studio Kastermans

Download het handboek
ANBI gegevens