Het team van coördinatie platform vermissing heeft zondag 8 maart jl in Vollenhove een grootscheepse zoekactie gecoördineerd naar het zoeken van Sten Lok.  

Er waren een kleine twee honderd vrijwilligers die mee wilden helpen, er werd overleg gedaan met de plaatselijke politie en met de operationeel coördinator van de politie gevoerd.

Door een vrijwilliger werden kaarten afgedrukt en die werden opgedeeld in 45 gebieden.

De twee honderd vrijwilligers werden in groepjes ingedeeld van twee tot vijf personen.

Iedere groep kreeg een gebied om af te zoeken, het gebied waar het laatste telefoonsignaal was gesignaleerd werd door meerdere groepen onafhankelijk van elkaar doorzocht.

Het was een moeilijke zoektocht daar de donkerte al was ingevallen, maar iedereen wilde op alle mogelijke manieren helpen, je voelde bij iedereen de betrokkenheid en bereidbaarheid om alles te doen.

Helaas moesten wij in de nachtelijke uren concluderen dat er nog geen resultaat was, we zijn in overleg gegaan met de operationeel coördinator van de politie, tijdens dit overleg hebben we besloten om de volgende dag om 09:00 een nieuw overleg te hebben hoe we het vervolg van de zoekactie gaan inzetten.

Begin deze morgen maandag 9 maart starte de politie met een technische onderzoek.

Het coördinatie platform vermissing was ter plaatse, en de gehele dag telefonisch en via WhatsApp bereikbaar en coördineerde heel veel berichten en vragen.

Deze morgen werd door enkele vrijwilligers op het water gezocht met een grote magneet en later met een sonarboot.

Na een tip van iemand van Rijkswaterstaat werd er zeer gericht gezocht door de politie en werk de auto met Sten Lok in het water aangetroffen.

Onze gedachten gaan uit naar de familie, vrienden en kennissen van Sten en wij willen hen heel veel kracht en sterkte toewensen om dit verlies te kunnen dragen.

 

Rond 17:45 kregen wij het bericht dat Sten vermist is.

Na telefonisch contact zijn wij met 9 man richting Vollenhove gegaan.

 

Wij hebben het zoekgebied in raster opgedeeld en ongeveer 200 vrijwilligers op pad gestuurd naar het te doorzoeken zoekgebied.

 

Helaas tot nu toe zonder resultaat.

 

Morgenochtend hebben we weer overleg met de politie wat we verder kunnen betekenen voor de vermissing van Sten.

 

Mocht iemand nog informatie hebben omtrent de zwarte VW Caddy VK-496-V hebben of weet waar Sten is geef dat aub door aan de politie 0900-8844 (Steenwijkerland)

 

Naar aanleiding van het bericht gisteravond van de politie op burgernet om 22 uur over de vermissing van drie jonge kinderen in de leeftijd 9 t/m 14 jaar, ging gelijk een aantal team leden op pad om ter plaatse te zoeken naar deze kinderen, gelukkig kreeg de voorzitter om kwart voor elf het bericht van de politie dat de kinderen terecht waren.

 

Heeft u een vermissing neem gerust contact met ons op zie onze website www.cpv-nl.nl

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag avond rond 21 uur kwam via de WhatsApp het bericht dan een jongen 13 jaar sinds vanmorgen half 10 vermist was.

Ons team kwam gelijk bij elkaar om een zoekactie op te zetten en werden de benodigde activiteiten in gang gezet, er werd door twee van onze teamleden overlegd met de politie.

Foto posters van vermiste jongen werden afgedrukt om te kunnen verspreiden tijdens de zoekactie, Ons nieuwe teamlid ondanks dat hij op vakantie in Florida was deed gelijk online mee en zorgde voor de berichtgeving op twitter en facebook. 

Portofoons werden uitgedeeld, gebied kaarten werden uitgeprint, teams werden samengesteld en werd er met de moeder van vermiste jongen gebeld voor verdere informatie, na moeder werd er contact opgenomen met de vader welke zelf al aan het zoeken was gegaan, deze gaf ons de verdere gegevens van vermiste jongen, zoals welke kleding vermiste jongen droeg en waar hij het laatst was geweest.

Met deze extra informatie werd het verdere plan gemaakt om te gaan zoeken en toen kwam het verlossende telefoontje vermiste jongen zelf contact had gezocht met ouders, vermiste was in Emmen en is opgehaald door de vader, een opluchting en blij dat het zo is afgelopen.

 

 

 
 
Coördinatie platform vermissing beschikt over een drone team om bijvoorbeeld op weilanden en moerassen te kunnen zoeken.
HEEFT U EEN VERMISSING NEEM CONTACT MET ONS OP, dat kunnen we kijken wat we voor u kunnen betekenen.
 
.
Download het handboek
ANBI gegevens